KV Waalwijk e.o. hooperles

Baan 19
Kaatsheuvel


Les op:

zaterdagen voor beginners en gevorderden.

Hoopers komt naar KV Waalwijk

Vanaf 11 februari gaan wij starten met twee 10-weekse hooper-lessen op de zaterdagochtend en -middag.

Hoopers is dé nieuwe hondensport in Nederland. Hoopers is een sport met bepaalde fysieke, maar vooral mentale uitdagingen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond. Van de handler wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. Dat betekent dat vrijwel elke hond en baas mee kunnen doen met deze sport.

Hoopers is het op afstand sturen van een hond door een parcours van hoopers (bogen), tunnels en tonnen. Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.
En Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.

Even kort samengevat:
– Het is een volwaardige opzichzelfstaande (wedstrijd)sport geschikt voor bijna alle honden.
– Het bevordert de samenwerking en binding tussen hond en handler.
– Het brengt meer rust en voldoening in de hond, omdat de hond mentaal en fysiek bezig is.
– De handler wordt bewuster van de eigen lichaamstaal.
– Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport.

Vanaf 11 februari gaan wij starten met twee 10-weekse hooper-lessen op de zaterdagochtend en -middag.

Om deel te kunnen nemen aan de lessen is het van belang dat een hond los kan volgen en er goed contact is tussen de baas en de hond. Op 4 februari is er een introductie om het niveau van baas en hond te bepalen en de groepen zo gelijkwaardig mogelijk in te delen.

Opgeven voor de hooperscursus (inclusief introductie les) kan door een mail te sturen naar: cursusadministratie@kvwaalwijk.nl.

Mocht u vragen hebben over hoopers, dan kunt u een mail sturen naar: info@kvwaalwijk.nl.

Mocht u eerst eens willen zien wat hoopers precies inhoud bent u van harte welkom op onze Agility en Hooperswedstrijd, deze wedstrijd is 12 maart 2017 en vindt plaats op ons eigen terrein, Baan 19 in Kaatsheuvel.